banner turism

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comuna Telega este situata in partea central vestica a judetului Prahova, de-a lungul vaii paraului Telega (Sarata) intr-o zona depresionara.

Clima este blanda, iernile putin geroase si verile cu temperaturi intre 16 si 36 grade Celsius, influentata favorabil de relief. Aceasta clima este dulce si placuta, racoroasa in timpul verii, aerul este curat si proaspat, ozonizat si incarcat cu vapori sarati. Precipitatiile cad mai mult primavara in lunile aprilie si mai.

 

Paraul Telega brazdeaza asezarea in lung, deoparte si de alta fiind marginita de dealurile Rotunda, Piscul cu Corn, Ciobul, Tantarul, Teisul, Scumpia si Macesul. Dealurile de o frumusete deosebita sunt acoperite cu paduri de foioase si pajisti colinare. In partea de sud a comunei in terasa ce formeaza partea joasa a comunei “Breabanul Mic” si “Breabanul Mare” alcatuiesc zona de campie.

 

Asezarea si clima au influentat dezvoltarea turismului in localitate, Pitorescul locurilor a atras dintotdeauna turistii, atat pe cei ce vin sa-si caute sanatatea in efectul miraculos al bailor cat si pe cei ce doresc sa se recreeze intr-un loc placut si linistit.